Spasio sam maci život

U moru raznih priča koje me vežu za mačke našla se i ova priča. Imao sam nekih dvanaest godina. Mislim da je bila jesen. Tih dana je kiša često padala, sve je bilo mokro i natopljeno. Mnogi mrze takvo vrijeme, al šta ja znam… Meni je i to ok, volim raznovrsno vrijeme. Lijepo je.

Lijepo je ali može biti i opasno, ovisno iz čije perspektive gledate. Iz perspektive moje tadašnje mačke je definitivno bilo opasno.


Šetao sam po svome dvorištu, uživajući na Suncu koje se konačno probilo kroz oblake i toj svježini i mirisima koje donosi kiša. Šetajući sam sreo svoju mačku. Svatko bi na prvu pomislio da će mi ta činjeica još više intenzivirati uživanje, ali nije bilo tako. Naime, primijetio sam nešto čudno. Primijetio sam kako ispušta čudne zvukove i kreće se unatrag, nekako kao da se protiv nečega bori, kao da zbog nečega pati.

Brzo sam joj prišao i primijetio da joj iz malene čeljusti nešto viri. Shvatio sam da joj je nešto zapelo u grlu i da se guši. Bez puno razmišljanja sam izvukao van to što je virilo, što god bilo, brinući se jesam li uspio izvući sve. Odmah nakon toga mica je došla sebi i mirno odšetala.To nešto je bio nekakav vlažni, uski papir kojeg je mica iz nekog razloga pokušala progutati. Problem se na kraju riješio vrlo jednostavno, ali u onom trenutku kad sam vidio da se mica pati, zaista nisam znao što mogu očekivati. Jako sam se brinuo oko toga jel joj uopće mogu pomoći. Srećom, sve je dobro prošlo.


Ovo nije jedini put da sam spasio maci život, možete na ovom linku pročitati još jedan primjer.
0 views0 comments

Recent Posts

See All