Tužna Priča

Jedno jutro su nam se u dvorištu pojavila dva mačića. Došli su s ulice. Život im je odmah počeo teško, tragično, okrutno, baš onako kako to samo priroda zna namjestiti. Naime, mamu koja ih je omacila je udario auto odmah nakon nekoliko tjedana. Mališani su ostali sami, jedva sposobni za hod i tako, našli su se u našem dvorištu. Da nesreća bude veća, jednog od tih mališana je također udario auto. Taj jedan mačić je ostao sam na svijetu.


Dobro, ne baš sam, imao je na svojoj strani nas. Dobivao je hranu redovno. Ali hrana mu je morala biti bacana iz daljine. Bojao se prići. Ipak, malo po malo je stekao povjerenje u nas i prilazio je sve bliže i bliže. S vremenom se opustio i dopustio dodirivanje, držanje, maženje itd. Taj mačić je odrastao u pametnu i sposobnu mačku koja mi je pomagala da se opustim i sklonim misli od obaveza. Pogotovo njeni mačići koje je u dva navrata omacila.


To je bila u biti ulična mačka koja je dolazila kod nas kad joj je bila volja. Hranjena je, zimi je smještana na toplo itd. Nažalost, nekad bi od doma izbivali dulje vrijeme. pa se nismo mogli brinuti za nju. Ali bila je izvrstan lovac a i pola mjesta ju je hranilo tako da smo sigurni da je mogla i bez nas barem kad je riječ o hrani. Nažalost, jednom u takvoj situaciji gdje mi nismo dugo bili doma i nismo je mogli sklanjati na toplo, sirotica se razboljela. Teška upala pluća. Čim smo se vratili i vidjeli u kakvom je stanju, pokupili smo je i odveli veterinaru. Vodili smo je svaki dan po dva puta. Teško je riječima opisati kako se ta mala životinja patila.

Nakon četiri dana patnje, uginula je u mojoj sobi. Osobno mi nije posebno teško prihvatiti činjenicu da ljubimci žive kratko. To je priroda, to je tako, nema smisla živcirati se zbog toga. Ali ta patnja te jadne životinje... Patnja koju gledaš 24 sata dnevno i ne možeš joj pomoći. To me je nagnalo na razna razmišljanja.

Svi smo biološki ranjivi baš kao ta, od samog početka njenoga života, sirota mica. I zato ne doživljavam ničije ego tripove. Ne doživljavam božanske statuse pjevača, sportaša, glumaca, političara... Svi ste vi, kao i ja, poput te sirote mice.


Ako vas zanima više priča o njoj, napišite u komentaru. :)


#crocatia #mačke #cat #zabava #ljubimci #mačka #mačić


0 views0 comments

Recent Posts

See All